perjantai 30. toukokuuta 2014

107. Liian montia tunteja ja liian vähän aikaa

Heipä hei pitkästä aikaa.

Viimeeksi olenkin kirjoittanut siitä, kun hyppäsin Ossilla ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen tapahtumia on ollut liikaa! Varautukaa siis pitkään ja runsaskuvaiseen postaukseen! Yritän tiivistää sen jälkein olleet tunnit (+ kisat) nyt mahdollisimman pieneksi paketiksi.

Tuon ensimmäisen Ossi kerran jälkeen menin uudestaan samaisella hepalla, ja taas löysin itseni hyppäämästä! Tässä kerrassa oli kuitenkin jotain uutta, ja jos kiinnostaa rullailkaa heti postauksen loppuun. :)
Toinen hyppykerta siis Ossilla, ja ihan normaalisti meni, ei erityisen hyvin muttei huonostikkaan. Tältä kerralta ei harmittavasti ole kuvia.

Samaisen viikon sunnuntaina oli tallilla rataharjoitukset, joissa ratsuna oli Tetris. Mentiin luokka 40-50, joka jäikin luultavasti minun ja Tetriksen viimeiseksi radaksi,mutta en voi olla kuin tyytyväinen ponista, joka tulee kuitenkin pysymään sydämmessäni nyt, ja aina! ♥







Tuosta seuraavalla viikolla meillä olikin leikkitunti, jos sen sellaiseksi voi laskea, kun menimme ilman satuloita ja vaihtelimme heppoja. Aloitin Leilalla, jolla menin ensimmäistä kertaa silloin. Olen aivan rakastunut tuohon hevoseen, kun olen sillä nyt pariin kertaan mennyt. Seuraavaksi hyppäsin Ossin selkään, ja sieltä sitten pitkästa aikaa miniponi Kirstille! Kirstin jälkeen pääsin toisen miniponi Harmon selkään, josta hyppäsinkin hieman isomman Simpan selkään. Viimeisenä mutta ei vähäisempänä olikin jättiratsu Labanin vuoro. Kaikki hepat oli ihan kivoja. Kuvia ei ole,koska mulla ei ollut edes kameraa mukana.

Seuraavalla viikolla jatkoin Leilan kanssa, ja tehtiin tunnilla pohkeenväistöjä. Leila oli reipas, mut ei mitenkään liian.
Viikonloppuna oltiin kaverin kanssa Tarhakalliossa tunnilla. Sinne ollaan samaisen kaverin kanssa menossa kesällä leireilemään! Esteleirille siis. Ratsukseni sain Ludden,  joka oli mulla viimevuonna leirihoitsuna, ja ehkä vieläkin lempparini Tarhiksesta Junin kanssa. Tehtiin istuntajuttuja, ja ratsastettiin heppoja rennoiksi,ja sainkin pari hyvää vinkkiäkin sieltä.
Puhelin laatuja...
Tunnilla taas jatkettiin Leilan kanssa, ja tältä kerralta on kuviakin! Ja heppakin oli ihan super! Jatkettin samalla väistölinjalla ja otettiin laukannostoja käynnistä.















Seuraavan viikon tunnilla menin pitkästä aikaa Simpalla! Simo oli yllättävän kiva näin pitkästä aikaa, eikä ollenkaan niin paha mitä luulin. Tästäkään kerrasta ei ole kuvia koska fiksuna ihmisenä jätin muistikortin koneeseen kiinni...

Viikonloppuna pääsin taas kisoihin! Tällä kertaa ratsuna oli Hero, jolla hyppäsin kisoissa ekaa kertaa ja luokkana oli ekaa kertaa ikinä 60-70! Ei toki vähän jännittäny, ku tollasia esteitä ehkä hypätty viimekesänä...
Hero oli kuitenkin ihan mahtava, ja en voi olla muuta kuin onnellinen! Herosta taitaakin tulla mun uus estekisaponi! :)










Ja sitten vihdoin ja viimein tämän viikkoiseen tuntiin. Pidettiin taas leikkitunti, ja alla oli Pulla, eli hoitoponini, jos joku ei tiennyt. Pullalla on tällä hetkellä käytössä hackamore, koska suupielet ovat herkät aukeamaan. Leikittiin hippaa, peiliä, ravattiin pitkin ohjin ja siirrettiin istunnalla käyntiin ja yritettiin saada mahdollisimman monta laukannostoa samalle pitkälle sivulle. Pidätteet ei oikein mennyt läpi niin saatiin parhaimmillaan 3 laukannostoa. Siirin vielä ollessa elossa saatiin sen kanssa 8. Pulla myös totteli yllättävän hyvin istunta-apuja, ja saatiin hyviä siirtymiä! Meitä oli tunnilla vain 5 ja oli kieltämättä hauska tunti.


Jotain omia säätöjä alkukäynneissä, ja ilmeellä mennään... :D









Ponilla tais olla vähän hauskaa 



Pointsit sille joka luki tänne asti! Anteeksi näin hirveestä määrästä asiaa, mutta ajattelin nyt tulla kaikki tänne laittamaan kun kerrankin kuviakin oli.
Joku saattoikin huomata että mulla nyt nuo uudet saappaat, ja ne ovar siis Mountain Horsen Firenzet ja tilattu Kaviolasta, jota suosittelen kaikille! Palvelu oli sähköpostin kautta erittäin auttavaista, ja ystävällistä, ja ennen kaikkea nopeaa! Tilattiin saappaat erään viikon maanantaina, ja keskiviikkona ne olivatkin jo täällä! Ihan superia.

Toinen tarkkasilmäisten juttu oli, että yhdessä kuvassa näkyy hyväkin tuttumme Sohvi. Siis kyllä, just tän blogin kirjottaja! Sohvi on vaihtanut puoliksi meidän tunnille, eli jatkaa pyölillä käymistä maanantaina tunnilla ja torstaina hoitamasta Ruttua, ja keskiviikkona meidän tunnilla. Yllätyttiin miten nopeasti saatiin tämäkin asia järjestettyä. Oon passittanut Sohvia kirjottamaan kahden tallin eroista yms. ja senkin tulette saamaan jossain vaiheessa.

Tänään olikin viimeinen koulupäivä seiskaluokalla, ja huomen aamulla enää kevätjuhla ja todistustenjako! Ihanaa että vuosi on taas ohi, ja pääse kesälomalle. Säät tälläviikolla ei kyllä päätä huimanneet, mutta toivotaan parempia säitä seuraaviksi viikoiksi!
Kesästä sen verran, että heppailua tulee olemaan enemmänkin kuin tarpeeksi! Ensiviikon olen Katajasuolla avustamassa alkeiskurssilla, seuraavalla viikolla leirillä Kirsin tallilla Enonkoskella. Ihana päästä sinnekkin pitkästä aikaa!
Heinäkuun tokalla viikolla lähdetään sitten Tarhikseen esteleirille kaverin kanssa.
Luultavasti olisi vielä luvassa sitten vielä ainakin yksi kurssi, ellei jopa kaksi, Katajasuolla.

Toivottavasti mitään isoa ei unohtunut, vaan sanon teille hyvät kesäloman alut ja näkemiin!

xx, M ♥



4 kommenttia:

  1. Miks jää sun ja Tetriksen viimeseksi? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu että oon menny Tetriksellä jo niin monet kisat, enkä oikeastaan edes mee sillä enää tunneilla, ja ois kiva välillä mennä jollain muullakin hepalla. Ja Tetriksellä menee useimmin pienet ratsastajat, monta rataa kisoissa, ettei korkeampia ratoja enää oikeastaan pääse menemään, ni haluisin kehittyä vähän enemmän esteilläkin ettei aina tarvis mennä tota samaa luokkaa... :/ Katotaan, kyllä mä varmaan ehkä pääsen joskus vielä fiilistelemään Tetrsiksen kanssa radalle :)

      Poista